Sunday, August 5, 2012

from striking to pastel

"Hai. Tengah buat apa?"
*tak layan*


"Hai. Tengah buat apa?"
"Tak buat apa-apa. You?"
"I tengah text orang yang I suka."


"Hai. Tengah buat apa?"
"Umm... kenapa nak tahu?"
"Saja. Hehe."
"I tengah baca buku."
"Wah, rajinnya! Buku apa?"
"Alice in Wonderland, buku favourite I."
"Kenapa dia jadi favourite you?"
"Alaaa. You tak pernah baca eh?"
"Tak. Cerita dia macam mana you?"
"Macam ni. Ada budak nama Alice ni, dia ternampak seekor arnab..."


"Hai. Tengah buat apa?"
"Tengah teringat kekasih lama."
"Kenapa?"
"Hari ini patutnya anniversary I dan dia."
"Tak salah mengenang. I pun akan buat benda yang sama."
"You sorang je yang pernah cakap macam tu."
"Sebab orang lain tak faham you."
"Terima kasih, kamu."


"Hai. Tengah buat apa?"
"Hehe. You rasa? Cuba teka!"
"Alaaa. Manalah I tahu!"
"I tengah baca conversation lama kita."
"Kenapa tiba-tiba?"
"Sebab kelakar! Hehe."
"You la suka buat kelakar masa borak!"
"Dan I suka you jugak."


"Hai. Tengah buat apa?"
"Malulah nak cerita."
"Ceritalah. I nak tahu."
"I... tengah rindu you."
"I rindu you jugak darab seribu."
"Haha you ni comellah!"
"Dan I sayang you."


"Hai. Tengah buat apa?"
"Tengah basuh tangan nak makan."
"Hari ini makan apa?"
"Nasi kerabu ibu belikan."
"Oh. Favourite awak kan."
"A'ah. You tengah buat apa?"
"I tengah online je."


"Hai. Tengah buat apa?"
"I tengah tengok movie."
"Oh, cerita apa?"
"Cerita Hannibal. Takut!"
"I dah tengok dah cerita tu. Boring."
"Mana ada boring! I suka Anthony Hopkins."
"Ha? Kenapa?"
"Sebab dia charismatic dan complex!"
"Umm. So, you tengah buat apa?"
"I just told you, i'm watching a goddamned movie."


"Hai. Tengah buat apa?"
"Tak buat apa-apa. You?"
"Samalah."
*5 minit kemudian*
"Sekarang you tengah buat apa?"

4 comments:

the writer said...

the last one's funny haha :)

Hunkiecrush said...

Ouch. Know this one.

Lindonut said...

relatable. huk :|

spankuning said...

AJ: maybe you didn't know how it feels sebab you tak pernah kena. :p

Boi: yeppp :'/

Lin: :')