Saturday, June 5, 2010

tak pergi dan kenapa.

so today, membe2 skula rendah ak akan pegi minum2 dkt pelita bukit tinggi, pukul 4.
and ak decide taknak pegi. kenapa?


1. i'm not sure if i wanna catch up with them anymore. i mean, 8 years has passed. throughout this years, my memories about them were left behind bit by bit until i can't remember most of my childhood days. lg2 bila ak masuk maahad.

2. some of them don't even remember me anymore. which is a totally f*cked up thing. kalau dh xingt, ape purpose nk catch up? ak taknak buat malu kat situ explain dr mula smpy habis ak nh sape.

3. ak memikirkan kemungkinan cik apple ade disitu, dan ini semakin mngurangkn keinginan ak utk pegi. kdg2 ak jealous dgn cik apple nh - die kapel dgn slh sorg besfren ak dan berjaya mngubah dia to something we dunno what, and die kenal dgn most of membe skola rndh ak sbb die skola menengah same ngn dorg. bila ak tgk pic album dorg kt facebook, buat gathering ramai2 time raya, ak rase mcm nak delete gamba cik apple yg tgh trsenyum happy antara membe2 ak tuh. i mean, why did you get to be there and not me? they are my friends! i knew them first before you do! and perasaan bengang nh bertambah bila cik apple nh buat hal dgn salah sorg bestie ak jugak, atas sbb yg gila b*bi punye tak munasabah.


tapi bila pikir2 balik, i need to grow up. and growing up means you have to let go of the past. smlm pn ungku ckp cmth kt ak - jgn ingt benda lama. so, i think the best way is i should let go of this anger and jealousy and whatever else and just move on with my life now. lgpn ak ade ramai membe2 cantik skang who thoroughly deserve to be called my bestfriends. you know who you are, malas nak tulis name sekor2 kat sini sbb ade dlm 6 7 org jugaklah. :P

dah tu jek. ciao.

7 comments:

..JiHa.. said...

span,aku suka ayt "you have to let go of the past".setuju.kdg2 "the past" ni sangat menyakitkan hati sampai buat kite rase nk give up. :)

spAn_kUrAk said...

hahaha
jom berusehe same2 jie :)

RtaiN said...
This comment has been removed by the author.
RtaiN said...

Btol.

Kdg2 aku pun cm jeles n nk gk kua ngan dak2 skola rendah dlu.

Tpi aku lgi bahagia dgn juz mnganggap dorg as my klasmate tym skul rendah :) Seriously, kite umur bape je tym tuh? Kte boleh nilai kawan2 tym skola rendah tuh as a pure best fren or just a fren dgn bijak ke tym tuh?

Perlu ke aku nk over-friendly n cerita dri A to Z psl khidupan aku lepas skul rendah? X perlu pon. Dowg bkn nk taw pon =..=

Ckuplah skadar bertnya khabar kt fb n hadir ke majlis kahwin dorg (kalo dorg jempot la haha :p).

spAn_kUrAk said...

hahahaha
yg penting rtain xlupa ak kn kn?
syg kau :)
jomlah jumpe ak, ak sgt nk tau kisah hdup ko skang :)

RtaiN said...

ngeee~ kete aku bru dijual, susa na begerak2 lately ;(

But i would never forget you :) Mmg aku susah nak lupa membe, n susah nk ingt besday membe ;( cmne tuh? huhu.

Janjiiii aku akn dtg uitm jumpe ko n bwk ko keluar tambah lemak~ tggu ye :D

spAn_kUrAk said...

ngeeee...
ak mmg xsabar nk hangout ngn kau okeh..
papehal gtau ak aw! :)