Tuesday, June 1, 2010

astro: macam-macam ada.

well, it goes without saying yg hidup ak pn mcm2 ade, so astro dh tak boleh nak poyo2 dah. :D

well, today bangun lmbt mcm bese, masak ikan sardin + ikan bakar + telur dadar = lauk ala2 org bujang. mama suruh masak kuah lemak tp ak mmg malaaaass sgt. haha. mkn jela pe yg ade. :P

mlm td mama suruh mngajar kelas tambahan kt sekolah die. due jam, dpt rm50. sape nk bg free2 je nokkk. so mak pun pegila. the first class was okay, budak2 die tak buat onar sgt. except dorg dok baling2 kelekatu kat membe2 dorg. benda tu annoying, so ak jerit jela kat dorg. haha. the second class was more chaotic. budak2 bising nak mampus, ak jerit cmane pun, dorg duk gelak2 jek pastuh sambung mnyakat membe2. surprisingly, ak tak kisah sgt. last2 ak ckp ngn dorg, "kalau kita habis discuss nih cepat, kau org boleh balik awal. nak main dlm kelas pun tak kisah." baru dorg behave sikit. huhu. mereka sangat2 lah comel, tak sampai hati nak marah. tp seriously, ak sebenarnya mmg tak gemar budak2. hmm. maybe praktikum sem 7 nnt bakal mngubah mindset ak. :P

oleh sbb birthday ungku, die dpt call free seminggu. maka tiap2 malam seperti hari ini dan semalam kitorang bergayut barang sejam dua. tadi ak ter-menangis sikit bile ak cerita pasal org yg duk insult ak. hahah. tetibe emo. bengong punya wanita.

oh, sebelum tu. mama mintak ak tolong buatkan esaimen dia. which was decorating a gift box she just made. kau org jgn main2, math degree students kena blaja seni aw. pffft. apelah tujuan seni dlm proses life-long learning kau. lg ak tensen bila mama komen mcm2 kerja ak MENOLONG die: "tikah, asal design kau sempoi sgt?" "asal kaler die tah pape?" etc etc. well, u're welcome, mommy. :P

tadi bila bukak fb, ak jumpa satu group "kami tak suka perempuan yg sekejap pakai tudung sekejap tak pakai". oh, ak tidak join eventhough ade org invite. kenapa? apparently, ramai sgt membe2 ak cmtuh and ak taknak insult dorg. it's just that i really do hope u guys will change one day. it takes time, aite? :)
which brings to another topic, that is: ak terkejut tgk membe2 skula rendah ak yg dulu alim2 pakai tudung kat sekolah skrg dh freehair. oh tidak. freehair ok lg. skang dah reti pakai shorts and skirts. and tindik kat bibir. and pakai baju yg nmpk segala tabung derma. hmm. taknak komen. masing2 dah besar, kan? you're free to choose your way.

di fb jugak, ak terpaksa bertahan dgn seseorang yg mulut die jarang sgt keluar benda2 yg normal. asik ckp bnda2 vulgar. p*ntat dgn p*kimak tuh dah jadi adat dah. nih siap keluar terms yg sgt tak appropriate, which i'm not going to talk about here. sampaikan everytime die komen ak, ak mmg CONFIRM offended. in the end, ak ignore die. but he didn't seem to get the message. oh, God. *facepalm*

teringat satu org penah cakap: hairan kan, dari mulut kita sentiasa keluar benda2 yg berkaitan dgn mak kita. bila kita jumpe hantu, kita mesti jerit "Maaaaakkk!" or bila kita kene kacau sampai menangis, kita mesti panggil mak or bila kita nak mencarut kite mesti sebut "p*kimak!"
hmm. i wonder why. :P

okay, conclusion-nye, post nih sgt2 merepek. tp mcm ak ckp diawal esei nih tadi, hidup atiqah shaharudin pun macam2 ada. :D
dah2, perlu tidur. dah brape hari subuh pukul 3 petang. tula rezeki hari2 kurang berkat. :P

4 comments:

Amri AlSabri said...

meriah.ko psang kuali kt dahi ko ar po.cm kuali astro

..JiHa.. said...

post ni tak merepek pun.:)
mmg betul pasal FB tu.setuju sgt.haishh...

RtaiN said...

hoho, aku pun x join grup tuh :p

spAn_kUrAk said...

amri: kuali di telinga sudeh~ snang nk dgr gosip. :D
jie: which one yg kau kate betul syg?
rtain: tak smpy hati nk join. :P