Saturday, June 19, 2010

beauty makeover!

oh, actually, makeover nh tak terjadi kat diri aku.
tp rather kat rumah aku. bilik aku la kalau nak particular sgt.

pagi2 around 11am, aku dh dgr mak ak terjerit-jerit.
aihh apakah~
rupanye die bising suruh kemas rumah.
mula2 aku buat bodo jela sambung tido sbb smlm tido lewat.
3 minit... 5 minit...
okeh, aku tak tahan dgr die menjerit.
bangun jela kemas2.
tu pun hempas2 brg (protes la kononnya). :D

punca sebenar die mengamuk?
sbb rumah nh ada tikus.
everytime mak aku takde, tikus2 nh akan dtg buat tapak kaki kat dapur.
aku pun takut tikus jugak, tp mak aku mmg professional penakut tikus.
die penah terjerit pastu menangis bila tikus lalu-lalang kat kaki die. :D

so aku kemas barang2 dlm bilik nh.
cabut katil punya besi sbb nak hantar pegi rumah baru.
lepas tu pegi basuh baju sendiri. pakai tangan.
mesin basuh rumah nh rosak, haru kan! sobsss.
nampak sgt aku nh spoilt brat, org lain relax jek basuh bju pkai tgn.
siap 2, 3 round lg. huhu.
lepas mandi and semayang zuhur,
aku duduk main game buat burger sampai tetido.
pastu terdengar lg mak aku menjerit-jerit.
aku pun masuk bilik abg aku sbb ade tempat nak mnyorok and tidur. hoho.

skang, terbangun balik,
tengok vakum dah ade depan mata.
nak suruh aku vakum bilik la tuh. aiseh.
vakum punya vakum, tah bape byk bangkai lipas aku jumpa. cis.
rumah nh mmg betulla kotor. haha.

okay, jd, bilik aku dah jelita.
hurray!

*nota kaki:
proses menjelitakan rumah ini adlh spya org beli rumah nh pas kitorg pindah nnt.
esok khai nak dtg amek kunci bilik rumah sewa. so kena tido awl mlm nh. :P

2 comments:

RtaiN said...

wahhh, takpe2. Aku bce dlm paper ape tah yg kemas bilik dpt wat kite happy bile tgk the end result ;D

spAn_kUrAk said...

yup, ak mmg sgt satisfied pas dpt vakum bilik rupa sarang tikus nh. haha