Monday, June 28, 2010

manusia manusia.

aku tak paham perangai sesetengah manusia yg rasa diri dia tu lg mulia dr org lain. mcm contoh, kn Malaysia dulu heboh dgn kisah Norman dan Memey dulu kn? pandai pulak setengah2 org Malaysia nh nak buat group "anti norman and memey" kat facebook. and kau org patut baca komen2 mereka2 nh. nk nangis aku tengok. org Malaysia nh, biasanya akan united utk benda2 buruk je. kalau benda baik taknak pulak join group. mcm mamat mana tah yg kutuk uitm tu, tiba2 je dh ada group "kami benci ___ sbb kutuk uitm!" oh, baru pandai nak mengamuk? baru nk ckp "uitm dihatiku" la ape la. bila ditegur suruh jaga mulut, lg byk mereka mencarut memaki segala.

manusia, sedarlah. adakah dgn kita memaki org2 yg buat dosa, kita akn masuk syurga? katakanlah kau maki org2 yg berzina, tp at the same time kau tak semayang atau kau tak pakai tudung. will that make you go to heaven? aku bukan stereotaip org2 yg freehair, tp aku nak cakap buat apa kita maki org yg buat dosa sedangkan kita pun langgar perintah-Nya?

and cuba fikir, macamana kalau org yg buat dosa tu tiba2 dpt hidayah and bertaubat, sdgkan kau org continue maki2 dia sampai dia meninggal? nanti kat akhirat mane tahu, kita yg dok berlumba2 nak mintak die tolong tarikkan kita dr terjatuh dlm lubang neraka.

aku jadi naik marah dgn org2 mcm nh. bodoh sombong. macamana org yg buat dosa tu nak insaf kalau kau dok maki dia "anjing, p*ki, pe*acur" dll? baik kau ckp elok2 apa salah dia and mntk die bertaubat. nh tak, siap buat group khas utk memaki2 org yg buat salah tu. dh mmg jadi trend facebook eh?

maybe mmg betul, facebook nh jews or israel yg conquer. didatangkan kat malaysia khas utk memecah-belahkn org2 Malaysia nh. sob sob.

3 comments:

MonMon said...

MonMon likes this.

MochaLover said...

kali ni menyokong sepenuhnye.
syabas!

spAn_kUrAk said...

monmon: thankssss! :)
athirah: slame nh sye xdisokong ke? heheh