Sunday, October 3, 2010

kenangan.

hari nh kak pepod buat open house!
too bad kita dua org je yg dtg, kn pay, kn wanie?
and thanks encik ungku sbb sanggup bwk saya kesana. :)

and bila geng2 dah berjumpa...
satu2 kenangan masa sekolah dulu keluar.

  • masa aku kena berdiri depan semua org sbb lambat perhimpunan,
  • masa zt, pepod and pay kena masuk court sbb dituduh fly, lepastu kena tgkp gambar (konon buat salah besar) lepastu cikgu suruh dorg beli balik gambar tu (motif?),
  • masa aku dan pepod kena sound dgn cikgu mansor sbb selalu dtg lambat sekolah,
  • masa kita duk menyanyi lagu VE, ruffedge, good charlotte, simple plan, peter pan, mcr, dan technically semua jenis lagu, dlm bilik study form 3,
  • masa kita beriya-iya tulis nota sejarah sbb takut cikgu ezana denda jalan itik dekat koridor (which aku kena sbb tak siap nota lepastu kena denda pusing tangki air sambil junjung buku sejarah atas kepala),
  • masa aku, pay and zt main baling2 bantal pay yg keras gila time form 2,
  • masa aku dgn zt tidur rumah pay sbb takde air kat sekolah,
  • masa kita bergayut dekat public phone everytime habis prep malam,
  • masa kita still minat abg2 senior,
  • masa kita mengutuk semua akak2 yg kita tak suka,
  • masa kita mandi kolah ramai-ramai and ponteng mathurat,
  • masa kita mengorat budak2 sekolah lain masa pertandingan nasyid,
  • masa kita ramai2 kena kutu dlm bilik study and kita guna shieldtox atas kepala,
  • masa kita tergolek-golek dalam masjid sambil pakai telekung time org tengah bagi tazkirah,
  • masa kita poco-poco atas pentas,
  • masa aku dan pepod tiba-tiba masuk pertandingan forum agama,
  • masa kita jadi johan nasyid,
  • masa zt tergolek dekat tepi tangga masa syok mengusha budak kelas aku,
  • masa kita pergi kem polis ramai-ramai,
  • masa kita kena kawad tiba-tiba dekat PPD hulu langat sampai kulit hitam-legam,
  • masa aku dgn zt jumpa zack and faridiel dekat pondok,
  • masa kita beli kerepek siput dekat koop...
kalau aku ada blog dari zaman sekolah, mesti aku dpt ingat semua benda bodoh yg aku penah buat dgn kau org dulu. sekarang, kebanyakan kenangan kita tu dah terbang keluar dr otak aku. pay, pepod, zt - even baru lepas jumpa kau org pun, aku terus jadi rindu. :')

1 comment:

p.i.n.a.t. said...

auwww dear!i miss those moments!!!