Monday, March 7, 2011

good friends vs best friends

you are broke
good friend: laa kesiannya~
best friend: aku pun ada RM3 je ni. jom kita beli nasi lemak jati, share dua org.

you overslept
good friend: kesiannya. mcm penat sgt je dia ni. taknak la kejut.
best friend: weh gila! kau tu dahla dah 3x skip kelas! bangun!!


you slept in class
good friend: bangunlah, nanti tak dpt ilmu.
best friend: kau nak tidur pegila belakang aku. aku cover.

you got low grades
good friend: takpe2, boleh cuba lagi...
best friend: aku pun sama. jom, study group. sape markah lg rendah kena belanja!


you are stressed with studies
good friend: takpe2, kita semua rasa mcm tu. cheer up!
best friend: jom ponteng. aku boleh bawak kau balik kampung aku, mandi sungai. :D

you're teased by some guys
good friend: eee jahatnya dorg tu. jom2 kita pi tempat lain.
best friend: *shows middle finger at them*

your lover cheats on you
good friend: omg jahatnya lelaki tu!
best friend: *calls your lover* weh hang tau tak muka hang mcm ****? *makian bersambung*


you broke up with your lover
good friend: awhh siannya. sabar byk2 ea..
best friend: *writes your phone number in men's toilet*

you can't get over your lover
good friend: takpe2. kumbang bukan seekor...
best friend: kau pegi pakai cantik2 skang, kita pegi pavi, ngorat laki. cepat2!


you are crying
good friend: meh sini meh aku peluk~
best friend: kau siap skang, kita keluar karok!


you're having a sleepover
good friend: meh aku buatkan air. nak ape2 lg tak?
best friend: gula dgn kordial dlm kabinet. pepandai la kau.

you found someone new
good friend: wow tahniah! at least takdela kau sedih2 dah~
best friend: cuba kau korek idung dpn dia. kalau dia still suka kau, he's the one.


you and him become lovers
good friend: 
i'm so happy for you!
best friend: 
*writes on his facebook wall* weh kau jaga membe aku ni lelok. kau patut rasa bangga dpt membe aku. punyalah ramai laki duk kacau dia. *kes tulis no. fon kat toilet laki*

reunion
good friend: hai lama tak jumpa! *hugs*
best friend: weh cepatla cerita pasal... (gossip)

****************************

:)

4 comments:

tnoe said...

RIndu lelemis.
(:

spankuning said...

that's the reason of this entry. ;)

p.i.n.a.t. said...

auw syg. boleh x nak menangis sekarang?

spankuning said...

rindu korg! heeee