Saturday, February 19, 2011

tips menjadi blogger famous.

kembali ke studio bersama cik atiqah yg baik hati. eh, apa kena-mengena? ahhhh bantailah. okay2, hari ni saya nak membebel tentang "how to become a famous blogger". tapi yg uniknya, tips ini adalah berasaskan dari pemerhatian saya terhadap blogger2 famous di seluruh malaysia. haha. eh tergelak pulak.

okay. now *drum rolls* mempersembahkan cara2 dia!

1) buat entry menarik.

maksud saya menarik adalah buat satu entry yg boleh relate dgn semua org. contohnya buat psl astro, sbb semua org kan ada astro kat rumah, kecuali saya. tapi jgn lupa, bahasa pun mesti best. jangan la bagi ayat macam ni:

titew ckew astewo (astro) cbb astewo byk citew besh! caaaaaaaayunk astewo!

kalau blog dia merupakan sebuah folder, saya akan letak ia dalam recycle bin. sbb dia banyak rubbish. get the joke? hahahahahaha. okay. ehemmm. 

selain penggunaan bahasa yg chantek, anda dinasihatkan supaya tidak meletakkan widget annoying - terutamanya lagu yg tak boleh dicari butang pause-nya. lagu justin bieber juga boleh diklasifikasikan sebagai annoying. selain itu, tolonglah jangan pet ikan dalam blog. dahlah boleh bagi makan je. kalau boleh goreng best la jugak application tu. 


okay, next, avoid using preposterous bombastic words because your readers might not have the ability to decipher your meaning, thus will vote to demolish your blog. *cricket sounds*



ehem ehem. okay. tapiiiiiii, there is a fatal drawback to this tip. sebenarnya, tips ini cuma 100% berjaya kalau. anda. seorang. lelaki. dan. by the way. type. macam. ni. juga. sangat. annoying. macam. laptop. kau. ada. asthma. ha, jangan condemn fact tu, kan saya kata tips-tips ini berasaskan pemerhatian saya. haha.

so, cemana kita, blogger perempuan nak up-kan blog kita? okay *drum rolls louder* here it is, the ultimate tip!!!



2) tepek muka kau besar-besar dekat belog.

sekali lagi, jangan condemn saya. saya tidak bersalah. hihi. tapi menurut pemerhatian saya, gambar memainkan peranan penting dalam menaikkan traffic belog. "pernah ada satu time, ika (bukan nama sebenar) letak gambar tak menarik dalam belog, unique visitors ika terus turun mendadak! sedih sangat masa tu," kata seorang blogger wanita dlm belog dia.

kalau anda semua rasa anda kurang cantik tepek gambar muka besar-besar, ataupun takut dicop mencapub, okay takpe. sila buat photoshoot dengan member-member. gerenti traffic naik! hahaha.

oleh kerana saya pun blogger perempuan. so, saya nak try lah tepek muka sendiri besar-besar. here, go.




eh, apa ni. buruk perangai. next!



 gambar muka la beruk!


nah amik nak sangat. haha


begitulah ending rancangan "Blogger Terlampau" pada hari ini. maafkan saya kerana sendiri fefeeling letak muka dalam belog. kesimpulannya, apa guna follower ramai kalau blog takde isi. lagi satu, kalau peminat amik gambar, buat benda bukan-bukan cemana? menangis-nangislah kita blogger wanita ni nanti. hihi. Assalamualaikum! ;D

7 comments:

panda putih said...

ok, cute pat panjat pokok tu ;)

spankuning said...

gelak golekgolek :DDDD

AinSyA said...

ko ok x nek?? so cute! haha

Syud Ridzuan said...

gambar last mmg terbaik ayam!

*sotong2*

spankuning said...

encha: aku ngah gila ni. hahaha

kak syud: nampak segala cela di muka. redha jela, nak famous cepat. lol

cik biha said...

aku lagi suka bace blog yg tak aku tak kenal dari blog yang femes. aku benci publisiti! muahaha *emosi sangat wa skrg*

spankuning said...

ni hasil kutukan kita hari tu la kan. hihi