Wednesday, August 3, 2011

judgmental?


Assalamualaikum to whoever that still gives a hoot about this blog.
sayang kamu lebihhhhhh hehe.
di bulan Ramadhan yang mulia ini,
tiba2 daku terasa semakin suci, mungkin sbb syaiton digari.
ha tak payah nak 'ujub takabbur bagai. -,-


baru2 ni, seronottttt sangat baca blog Kak Senduk!
he is too too funny!
Kak Senduk ni adalah seorang lelaki soft ya.


but who says we have the right to judge him?


bila baca blog dia, terasa macam insaf pun ada.
golongan2 macam ni memang selalu diumpat keji oleh masyarakat.
and yet mereka ni strong gila, serap makian!

kalau aku memang dah feeling nak terjun bangunan
dek sayu dimaki sebegitu T_T

dalam blog dia, dia ada cakap,
dia tahu mana dosa, that's why dia tak buat pembedahan gender.
touching kot.
bagi aku, aku boleh terima lelaki berperangai lembut
SELAGI MEREKA PAKAI BAJU LELAKI
DAN BOLEH TAHAN NALURI DORANG DARI JADI GAY.

pun bolehhhh

memang, lelaki suka lelaki tu naluri,
tapi benda tu tak semestinya tak boleh dikawal.
insyaAllah, kalau azam kau kuat. :)

lepastu insaf la jugak sebab dulu selalu gelakkan fonen2 ni,
macam golongan bapok Jati dulu.
also, that one senior dekat Fakulti Pendidikan.
jangan buat gila, mereka2 yg kita kutuk dan gelakkan ni lah
yang sentiasa score 3.7 pointer!


mungkin makian orang ramai tu mendatangkan berkat pada dorang?
and another good thing i learned from them
is their self-confidence.
walaupun badan tak berapa wanita tapi still pandang diri as cantik.
sedangkan aku yg wanita betul ni selalu insecure,
rasa diri buruk gemuk apa2 lagilah. sobs.

all in all, mereka ni mengajar aku supaya
jangan judgmental dan
jangan kisah apa orang lain nak kata.

another thing is


aku mendoakan golongan2 tidak straight ni berubah.
Amiiiin. :)

2 comments:

mr.winter said...

NICE BEBELAN NIH.. AHAKS.. it's not bout the outer part of a human tat counts.. ape yg tsemat dlm diri kitalh penentu sgalanye.. if lembut, bukan la bmaksud songsang.. its a bad mind setting guys.. neway, span kempis bru jumpe ur blog..! heh.. follow u.. ^^

spankuning said...

thanks aki! hihi :)

kannnn. sometimes i prefer kawan dgn lelaki lembut sbb dorg nicer to girls. hihi